Etiketter

, , ,

Att baka är så underbart rogivande tycker jag. Det känns också bra i själen att man vet vad de innehåller och att man inte tillsatt något giftigt bara för att kakorna skall hålla längre, bli billigare i tillverkningen eller smaka artificiellt. De här limekakorna har en lite mer vuxen smak med limen som kommer igenom. Men det är sött och gott! Så klart! Hembakat rules…

Limekakor2

Det här behövs till ca 50 kakor:

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 1/2 lime, rivet skal och 2 tsk pressad saft.
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Rör socker, smör och sirap smidigt. Tillsätt limeskal och saft. Häll i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman de ”mjöliga” ingredienserna lite innan du börjar röra ihop allt ordentligt. När allt är ordentligt blandat delar du upp degen i fyra bitar. Rulla bitarna till ca 2 cm tjocka ormar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Skär i bitar innan de har svalnat.